AJUDA'NS

dilluns, 20 d’octubre del 2014

Una vetllada esplèndida.


Dissabte passat va tenir lloc un esdeveniment que ens emociona una vegada a l'any a tots els amants d'aquest esport de resistència: el triatló de llarga distància, l'Ironman. En concret, l'Ironman de Hawaii (Kona), el campionat del món d'aquesta especialitat.
Passem ara a fer una mica d'història cronològica.
El 1978, John Collins va proposar fer tres modalitats per veure qui era el millor atleta. Es van proposar tres proves ja existents com la Waikiki Roughwater Swim en la natació (4 km), l'Around-Oahu Bike Race de ciclisme (180 km) i el Marathon of Honolulu al córrer (42 km 195 m) i combinar-les totes tres en un mateix dia. El guanyador seria considerat un "ironman", un home de ferro. Des de llavors és considerat el més antic i prestigiós del món, que es realitza el dissabte d'octubre més proper a la lluna plena. Actualment solen anar a la cursa entre 1.500 i 2.000 persones, que tenen fins a un màxim de 17 hores per realitzar la prova. I el guanyador s'endú 100.000 dòlars. Aquesta petita aposta entre "marines" nord-americans ara és un dels espectacles més nobles al món de l'esport. Evidentment, vaig ser un dels molts aficionats que van seguir la prova.
El dissabte 11 d'octubre del 2014 a les 06.30 hora de Lleida ens vam reunir amb els companys del club triatló tri-4.40.com per sopar i veure l'Ironman de Kona. La prova va ser emocionant, des dels seus inicis a la platja de Kailua i, compartint impressions amb els companys que tants entrenaments hem fet junts, el que ho feia encara era més interessant.
També vam aprofitar per celebrar els dos anys d'edat del grup d'entrenament tri-4.40.
Aquí teniu un meravellós vídeo que explica el que fem i com de bé ens ho passem al club. DOS ANYS:VÍDEO
Pel que fa a la cursa després de una nedada amb una mica d'onatge  van començar a sortir de l'aigua els favorits. Kienle va donar la sorpresa i ja al sector de les dos rodes va sobrepassar Starkowitcs (que té el rècord del segment de ciclisme) i a partir d'aquest moment no va deixar el primer lloc. La marató va ser un camí cap al triomf de l'alemany, que va començar molt fort i va acabar conquerint la glòria a la meta. L'americà Ben Hoffman va ser segon i el també alemany Jan Frodeno va ser el tercer.
En categoria femenina va ser Mirinda Carfrae qui es va proclamar campiona del món per tercera vegada al superar Daniela Ryf (que debutava a la prova) als ultims quilòmetres de la marató. Aquí teniu el vídeo de l'instant de l'avançament 2014 kona Mirinda Carfrae passes Daniela Ryf.
Pel que fa al gallec Iván Raña, va quedar el 17è, el basc Eneko Llanos es va retirar i, malauradament, després d'una crisi de bloqueig a la mar, el català Víctor del Corral també va haver de plegar.
Faig un incís en el cas del Víctor, ja que encara que sembli un fracàs porta fent unes temporades excepcionals al món de la llarga distància i un mal dia el pot tenir qualsevol, com molts. Sobretot els que no som professionals i ho fem per tenir un "hobbie" i per divertir-nos. Aquí teniu la crònica del propi www.victordelcorral.com. Ànims Víctor, ets un dels catalans universals, encara que molts no n'estan assabentats.
Pel que fa a mi, us faré una pregunta: CREIEU QUE ESTIC CAPACITAT

PER FER UN IRONMAN?







PODEU DEIXAR LA VOSTRA OPINIÓ EN AQUEST BLOG.
GRÀCIES!! I PER MOLTS ANYS, TRI 4,40




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada